13 May 2021 current affairs | current affairs questions answers 13 may 2021





Current affairs questions answers| current affairs 13 may 2021


Current Affairs 13 May 2021 in English.i am sharing 10 important Current Affairs Questions Answers which is most important for competitive exam like SSC, CHSL, CGL, RAILWAY ,RRB , BANK PO, GDS, and for all others competative exams 



1.) The third artic science ministrial 2021 held in which of the following city ?
A. New York
B. Delhi
C. Tokyo
D. London

Answer: C. Tokyo

2.) Which nation was the top experter of passenger cars and LCV to South Africa in 2020 ?
A. Japan
B. China
C. India
D. U.S

Answer: C. India


Current affairs Questions Answers 13 May 2021 | current affairs

3.) Which govt. agency has released a report titled ' connected commerce'
A. Indian army
B. Indian Navy
C. NITI Aayog
D. ASSOCHAM

Answer: C. NITI Aayog


4.) Which space agency is set to launch "DOGE-1" Mission to the moon ?
A. ISRO
B. NASA
C. SpaceX
D. European space agency

Answer: C. SpaceX


5) The first revenue minister of Kerala who has recently passed away what's the name 
A. KN Balgopal
B. MV Govindan
C. KR Gouri
D. Thomas Mani

Answer:C. KR Gouri

Current Affairs MCQ | current affairs today 

6) Which state become the first State to adopt an online flood reporting system ?
A. West Bengal
B. Odisha
C. Assam
D. Andhra Pradesh

Answer: C. Assam

7) Recently indian and Indonesian navies conduct 'PASSEX' in which sea ?
A. Bay of Bengal
B. Arabian sea
C. Indian Ocean
D. Andaman sea

Answer : B. Arabian sea


 Current affairs questions answers MCQ | current affairs may 2021
8) Which nation plans to create a Covid-19 separation line on Mt. Everest ?
A. Nepal
B. Bhutan
C. China
D. Myanmar

Answer:C. China

9) Who has been named ICC men's player of the month for April 2021 ?
A. Virat Kohli
B. Babar Azam
C. Rohit Sharma
D. Maxwell

Answer: B. Babar Azam

10) Who has become the first sikh woman to be elected to Scottish parliament ?
A. Palbinder kaur
B. Pam Gosal
C. Anmol Narang
D. Sweety Kaur

Answer: B. Pam Gosal

0/Post a Comment/Comments

Stay Conneted

Footer 2