12 May 2021 current affairs | current affairs questions answers







Current affairs questions | 12 May current affairs



1) Anti Covid drug 2-DG is developed by which organization or institute?
A. AIIMS
B. ISRO
C. DRDO
D. ICMR

 Answer : C. DRDO


2) Which Indian retail has become the world's second fastest growing retail company ?
A. V Mart
B. Shopper
C. Reliance
D. Bigbasket

Answer :C. Reliance


3) Who has become the world's first who climb the mountain Everest 25 times
A. Nawang gombu
B. Vanessa o' Brien
C. Rami Rita sherpa
D. Lhakpa sherpa

Answer: C. Rami Rita sherpa


4) Which state government announced Manoj Das international literacy award ?

 A.Tamilnadu 
 B. Orissa
 C. West Bengal
 D. Telangana

Answer. Odisha



5) Himanta Biswa Sharma has become the chief minister of which state ?
A. West Bengal
B. Tamilnadu
C. Assam
D. Kerala

Answer: C. Assam


6) Who win his fifth successive Spanish grand prix ?
A. Lewis Hamilton
B. Sebastian Vettel
C. Ayrton Senna
D. Max Verstappen

Answer: A. Lewis Hamilton


7) Who has become the first Parsi on Indian cricket team since 1975 ? 
A. Farokh engineer
B. Arzan nagwaswalla
C. Binny screwwalla
D. Cyrrus poonawalla

Answer: B. Arzan nagwaswalla


8) Which actress has written the book titled "elephant in the womb" 
A. Alia Bhatt
B. Kareena Kapoor 
C. Shruti Hassan
D. Kalki Koechlin

Answer: D. Kalki Koechlin


9) Rajya sabha member Raghunath Mohapatra he was also associated with which field
A Architect 
B designer 
C artist 
D writer

Answer: A. Architect 


10) Which state has decided to start door-to-door screening drive in the village 

A. Kerala
B. Odisha
C. Haryana
D. Andhra Pradesh

Answer :C. Haryana

0/Post a Comment/Comments

Stay Conneted

Footer 2